Sunday, May 27, 2012

Teška i zanimljiva - XCO staza Pakrac

Da se domaći osječani i nisu najbolje snašli na dosta teškoj XCO stazi u Pakracu, pokazuju rezultati u prilogu. S druge strane, zabave nije nedostajalo, a trojica u sastavu Mrđanović, Tarnaj i Ban kući su se vratili bogatiji iskustvom.

Za razliku od prijašnjih, staza je ove godine zbog šumarskih radova, slično kao što je bio slučaj i s domaćom utrkom na Pampasu, morala biti izmjenjena, no to je srećom učinjeno na bolje. Ubačeni su neki novi elementi, pa je staza na kraju izgledala zaista raznoliko. Dugi, strmi, korijenjem ispresjecani spustevi okupili su najviše publike, koje nije nedostajalo ni na ostalim dionicama – blatnim prijelazima preko par potoka, uskim šumskim singletrackovima, luđački strmim no srećom i kratkim usponima, brzim makadamima, te na kraju i prostranim travnatim platoom ispred planinarskog doma na Omanovcu.
Lijepo vrijeme poslužilo je sve do kraja utrke, koju su pohodila sva najznačajnija imena iz svih krajeva Hrvatske, no bilo je i gostiju iz inozemstva. Do nagodinu!
Svi rezultati
Track staze
Galerija fotki (upload u tijeku)

Sunday, May 20, 2012

Izmjenjena ruta u Velikoj

Nakon što su 2010. mnogi popustili na urnebesno teškom usponu po skijaškoj stazi u Velikoj, za ovu su godinu i 5. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige Scott 2012, organizatori odlučili malo promjeniti stazu na dotičnoj lokaciji pa su usponi ipak bili malo voziviji. Kategorije master, elite i junior vozili su veliki 27km krug, dok su žene i sport kategorija vozili skraćenu 20km stazu.
Svi rezultati po kategorijama
Ukupni rezultati elite-master-junior
Ukupni poredak nakon 5 kola
GPS track staze
Video (izabrani dijelovi, 46min, HD):

Tuesday, May 8, 2012

Žumberkom gore i dolje

Na samo petnaest minuta od centra Zagreba, Žumberak i Samoborska gora pravi su raj za bicikliste, zahvaljujući vrlo malo automobilskog prometa i obilju putića.
Ono što u Osijeku zovemo "Mali krug" to je cestovnim biciklistima s ovog područja zasigurno ova 34 kilometarska rutica, koju zbog asfaltirane podloge podjednako koriste i cestovni i brdski biciklisti. Ovi drugi će, kad im se prohtije, lako skrenuti s glavnog puta na neki od brojnih šumskih makadama i singletrackova.
Prvih desetak kilometara nakon polaska iz centra Samobora prati nas vrlo blagi uspon, taman za zagrijavanje. Potom u selu Breganica odvojak u desno i strmi uspon slijedećih 8 kilometara sve do sela Jarušje i Dragonoš smještenih na otprilike 750m nadmorske visine, a potom isto tako strmi spust preko Smerovišća nazad u Samobor.
GPS track rute
Fotogalerija (43, hi res)
I za kraj, video spusta (24min, HD):

Sunday, May 6, 2012

Nova staza brdske lige - Nasice

Od deset natjecatelja BK Osijek, sa četvrtog kola Slavonske brdsko biciklističke lige Scott 2012, s medaljama se u matični grad vratilo njih dvadeset posto, odnosno dvoje.
Ines Čuljat u ženskoj konkurenciji osvojila je srebro, a Nenad Mrđanović u masterima broncu. Favorit četvrtog kola - Slaven Getoš Geba, nije imao sreće sa lancem te je unatoč vodstvu u prvom dijelu utrke ostao bez odličja.
Našička je staza konfiguracijom vrlo zanimljiva jer se usponi, spustevi i ravni dijelovi stalno izmjenjuju, a duga je 7600 metara i vodi oko jezera Lapovac. Iako mu je ovo bio prvi put, organizator se pokazao kao iskusan "igrač", pa je cijela organizacija protekla bez zamjerki.
Slijedeće kolo lige vozi se u nedjelju 20.5.2012. u Velikoj.
Pogledajte i ostale rezultate te ukupni poredak:
Svi rezultati
Ukupni poredak nakon 4. kola 
GPS track staze
Galerija fotki (258, full res)

Video prikaz staze (30min, HD video):