Sunday, September 22, 2013

Pitomi požeški "polumaraton"

Jedna od onako pitomijih utrka koje svi vole i mogu bez većih problema odvesti, bio je i ovogodišnji Požega XC koji se vozio brdima sjeverno od Požege.
Duža staza od 24 kilometra ukupno je imala 835 metara uspona, od kojih su, slično kao i na Brodskom maratonu iz kolovoza, najteži usponi smješteni baš na sam kraj rute, pa su se mnogi iznenadili kad su nakon relativno bezbolno odveženog većeg dijela, nabasali na ovaj "muški" zadnji dio.
Track utrke

Sunday, September 8, 2013

Opet odličan - brodski maraton!

Niti ove godine odlični domaćini organizatori iz Broda nisu štedjeli truda pa su vozačima Slavonske brdske lige priredili zanimljivu stazu, vrlo sličnu lanjskoj, ali malo proširenu i sa više uspona. Ovo "više uspona" mnogi su pred kraj utrke spominjali jer su najteži penjački dijelovi bili smješteni na zadnjih 5 kilometara od ukupno 66 kilometara maratona.



Start u selu Podvinje, pa potom zanimljivi singletrack u Šumi striborovoj nakon kojeg slijedi dosta monoton makadamski dio dugih uspona i spusteva. Negdje na polovici maratona meni osobno najljepši dio rute - uspon iz Sela ravan nakon kojeg slijedi zavojiti šumski singletrack i strmi spust do makadama između sela Brčino i Brodski zdenaca. Iz Brodskih zdenaca, nakon odvežene dvije trećine rute, slijedi ponovo vrlo strmi asfaltni uspon koji je lane bio zadnji težak uspon, no ove je godine nakon njega uslijedilo još njih nekoliko prije samog kraja utrke pa se na kraju nakupilo 1750 metara uspona ukupno.
Track maratona