Saturday, May 31, 2014

Istra Terra Magica maraton

Par metara djelilo je našu uzdanicu iz BK Osijek Tomislava Nemeta do 3. mjesta na nacionalnom prvenstvu Hrvatske u maratonu održanom održanom u Rabcu 31.5.2014. na poznatoj tradicionalnoj utrci Istra Terra Magica. Osim Nemeta u elite kategoriji, za klub je vozio i Dalibor Ban u master2 kategoriji. 
Tomislav je nakon 4 sata i 9 minuta ušao u cilj četvrti. Spletom nesretnih okolnosti došlo je do sprint finiša u kojem je Tomislav izgubio treće mjesto. Dalibor je u svojoj kategoriji zauzeo 19. mjesto. Iznimno loša organizacija međunarodne utrke i državnog prvenstva stvorile su niz problema na utrci. Većina vozača, naime, prigovorila je zbog iznimno loše uređene, krupnim kamenjem obasute zadnje dionice spusta prema cilju koja je dobrim djelom bila nevoziva.


Inače, staza je kao takva vrlo zanimljiva i raznolika, od klasičnih makadamskih dionica, šumskih singletrackova, malo ceste, urbanih dijelova pa čak i jedan duži spust starim gradskim stepenicama. Ovisno o kategoriji vozilo se tri različite duljine staze – 25, 55 i 75km.
Fun: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=axrcpmrlygtoqufh
Small: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=okoocuxydgrabxfm
Classic: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gddwyoucxmhrojbg
Track voženi (55km): http://connect.garmin.com/activity/510915225

Rezultati utrke: http://grabarsport.hr/biciklizam/istria-valamar-terra-magica-bike/

No comments:

Post a Comment