Monday, July 7, 2014

Banovo brdo XCO na novoj i težoj stazi

Na potpuno izmjenjenoj i dosta zahtjevnijoj stazi od lanjske, BK “Osijek 2010″ ugostit će 8. utrku Slavonske brdsko biciklističke lige Scott na Banovom brdu u Baranji, pored odašiljača. Po ocjenama natjecatelja najatraktivnija i najteža utrka sezone 2013, dobila je ove godine na atraktivnosti uvođenjem novih tehničkih detalja i potpuno novog uspona koji je na dva dijela razbio lanjski monotoni “teški” koji je mnogima zadao muke prije ciljne linije.

Manje izmjene doživio je i početni dio staze pa je atraktivni polu-downhill dio također dobio par novih elemenata. Ukupna visinska razlika po krugu je točno 200 metara pa će najzahtjevnija elite kategorija u otprilike sat i pol, odnosno 6 krugova,  odvesti 1200 metara uspona što ovu utrku svrstava uz bok MTB maratonima koji se voze na puno dužim stazama s blažim visinskim profilom.

Utrka se održava u subotu 12.7.2014. godine s početkom u 15 sati za “lakše” kategorije, odnosno u 17 sati za elitni dio kategorija. Pristup stazi je lagan, par minuta pješice od parkirališta pored odašiljača na vrhu Banovog brda, pa je stoga pogodan i za obitelji s djecom kojima će prvi brzi dio staze sa spustevima zasigurno ostati u sjećanju, a neki se možda i odluče oprobati u ovom sve popularnijem olimpijskom sportu koji se u pravilu konzumira u prirodi na brdu, daleko od gradskog asfalta.
Raspis utrke
GPS track staze
Lanjska galerija fotki

No comments:

Post a Comment